Headder Serbian English Russian Deutch Facebook Profile G+ Profile LinkedIn Profile YouTube Home

 • 0.jpg
 • 1.jpg
 • 2.jpg
 • 4.jpg
 • 5.jpg
 • 6.jpg

UNIDAS PROZORI

INVESTICIJA U BUDUĆNOST !

STOLARIJA U KONSTRUKCIJI DRVO-ALUMINIJUM
UKRATKO...
NOVO U PONUDI
Stolarija iz proizvodnog programa UNIDAS-a ušla je u program GEEF-a tako da se finansiranje stolarije može obaviti preko banaka koje podržavaju ovaj program.
Uštedite sa Unidas prozorima

U skladu sa evropskim direktivama i odredbama, zakonodavstvo Republike Srbije donelo je Pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada ("Službeni glasnik RS" 61/2011). Pravilnikom se bliže propisuju energetska svojstva i način izračunavanja toplotnih svojstava objekata, kao i energetski zahtevi za nove i postojeće objekte.

Ovim pravilnikom se propisuju uslovi, sadržina i način izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada – Energetski pasoš.

Energetski pasoš je dokument koji sadrži obračunate vrednosti potrošnje energije u okviru određene kategorije zgrada, energetski razred i preporuke za poboljšanje energetskih svojstava iste. Pasoš moraju imati sve nove zgrade, kao i postojeće zgrade koje se rekonstruišu, adaptiraju, saniraju ili energetski saniraju, osim zgrada koje su pravilnikom izuzete od obaveze energetske sertifikacije. Postoji osam energetskih razreda od A+ do G. Energetski pasoš se prilaže uz zahtev za izdavanje upotrebne dozvole. 

Po novom pravilniku, kada su u pitanju prozori, odnosno fasadna stolarija, najveća dozvoljena vrednost koeficijenta prolaza toplote je Uw=1,5W/m²ºK, a UNIDAS Vam može pružiti koeficijent prolaza toplote i ispod Uw=0,8W/m²ºK.

 

U prilogu je Izvod iz pravilnika o energetskoj efikasnosti zgrada.
 

Kako odabrati stolariju ? Izvestaj testiranja termicke provodnosti
Zašto su drveni prozori postali ponovo aktuelni?
 • Drveni prozori imaju dokazano najviši stepen toplotne i zvučne izolacije od svih materijala. Šta to znači? To znači ušteda energije u objektu. Sa našim prozorima možete uštedeti i do 50% energije. Iz razloga dobrih termičkih karakteristika drveni prozori se koriste skoro isključivo za niskoenergetske objekte „pasivne kuće“.
 • Drveni prozori imaju, za razliku od svih ostalih materijala, sposobnost difuzije pare. Šta to znači? Drveni prozori „dišu“. Višak vlage izbacuju putem difuzije napolje a kad je u stanu suv vazduh drvo propušta potrebnu vlagu spolja i ubacuje je opet procesom difuzije u prostorije. To se zove “zdrava izmena klime”.
 • Drveni prozori izrađuju se od višeslojno lepljenih elemenata sto im povećava stabilnost u smislu krivljenja i pucanja profila, i time se postižu odlične mehaničke osobine. 
 • Obrada drvenih elemenata je ravna obradi nameštaja a lakiranje visokokvalitetnim ekološkim lakovima na vodenoj bazi omogućava trajnu zaštitu i jednostavno održavanje. Drveni prozori svojim antistatičkim delovanjem u velikoj meri odbijaju nečistoću, dok drugi materijali, a posebno plastika svojim elektrostatskim karakteristikama vežu vrlo snažno na sebe svu prljavštinu iz vazduha. 
 • Opet ćete biti okruženi potpuno prirodnim neškodljivim materijalom u vašem domu. 
 • Drveni prozor gori, ali sporije od ostalih materijala (samogasiv). Pri tome se razvija malo štetnih gasova.
 • Kupovinom drvenog prozora pomažete podmlađivanje šumskog fonda. Drvo je resurs koji je obnovljiv. Obnavljanje i proširenje šumskog fonda je opšti trend razvoja i očuvanja prirodnih resursa na nivou svetskih organizacija.
AKO MOŽETE, SEBI PRIUŠTITE DRVO


 Atesti
 

Krediti za fizicka lica